Poletne delavnice na otoku Ižu

Veliko vas me preko maila ali telefona kontaktira zaradi prijave na moje delavnice karmične diagnostike. Organizator delavnic je hotel Korinjak, ki ima ob hotelu tik do morja, v borovem gozdu tudi kamp, ki je prenovljen, imajo nove sanitarne prostore. Prijave na delavnice so možne ob prijavi v hotel – kamp Korinjak v hotelu ali preko agencije Oskar, ki ima tudi organiziran prevoz na otok Iž. Delavnice se plačajo ob prihodu v hotel na recepciji hotela.

Delavnice so namenjene gostom hotela – kampa in ne zunanjim gostom. Hotel – kamp svojim gostom zraven delavnic ponuja tudi druge vsebine, kar si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.korinjak.com.

Zaradi velikega povpraševanja, saj so od šestih delavnic štiri (25.6; 2.7; 20.8 in 27.8) že polne, smo za delavnico 23.7 spremenili tako, da bo namesto v hrvaščini, delavnica vodena v slovenščini. delavnica 30.7. do 6.8 pa ostane v hrvaščini.

Veliko vas me sprašuje za koga so delavnice primerne in če so že bili na delavnici in ali obstaja nadgradnja delavnice. Delavnice so primerne za vsakega, razen otrok, saj ti ne potrebujejo vseh tistih energij, ki se sprožijo na delavnici, ko v procesih ali pa tudi na predavanju čistimo svoje travme, vzorce, prepričanja. Za otroke po potrebi hotel organizira varstvo v času poteka delavnice.

Nadgradnja delavnice ni potrebna, saj razen bistvenih zadev ni kaj novega povedati. Res pa je, da sam ves čas delam na tem, da znam vse bolj razumljivo podati snov, da spoznavam vse bolj učinkovite načine vodenja procesov razreševanja travm, vzorcev, napačnih prepričanj, strahov, nasploh vzrokov za naše težave. Tudi letos vas bom presenetil z novostmi. Delavnica je kot knjiga – priročnik. Ko jo prvič prebereš, bolj površno dojameš njeno sporočilo, vsako ponovno branje pa nam pomaga poglobljeno razumevanje in uporabo znanja.

Opozarjam, da delavnica ni zamenjava za medicinsko zdravljenje in za medicinsko diagnostiko. Tisti, ki že imate medicinsko diagnozo, boste ob ozaveščanju in razreševanju vzrokov za bolezen in druge težave, kot so odnosi in še kaj, pospešili vaše okrevanje in zmanjšala se bo možnost ponovitve bolezni. Učinek delavnice pri raznih težavah pa je odvisen tako od voditelja delavnice – terapevta, vsake posameznika in tudi okolja v katerem se delavnica odvija. V okolju, kjer ni motečih dejavnikov vsakdanjega življenja, se vsa energija namenja spremembi in učinek je neprimerno večji.

Predznanje in razumevanje delovanja človeka in energij ni pogoj za udeležbo na delavnici, vendar pa bodo imeli tisti, ki to področje že poznajo večje koristi od delavnice. Zato je priporočljivo, da si pogledate posnetke mojih predavanj na you tube, da spremljate objave na facebooku ali morda celo preberete kakšno mojo knjigo.

Nekateri me sprašujete, ali je smiselno sodelovanje na delavnici samo nekaj dni? Moje izkušnje kažejo, da to ni smiselno, saj je program delavnice osmišljen na ta način, da v tedenski delavnici zaobjamemo vsa pomembna področja našega življenja. Ta področja se med seboj prepletajo in so vsa povezana z našimi težavami. Vzemimo primer ko ima nekdo težave z dihanjem, kar je povezano z žalostjo, to pa še bolj globoko s slabim partnerskim odnosom, slab partnerski odnos z vzorci in prepričanji, ki smo jih prevzeli od prednikov in vsem tistim, kar smo prinesli iz prejšnjih življenj. Rešitev je zelo kompleksna in zahteva, da se dotaknemo vseh področij našega življenja.

Nekatere zanima ali lahko na eni delavnici razrešimo vse naše težave. Moje izkušnje kažejo da ne, saj tudi gledano astrološko obstajajo obdobja v katerih imamo boljše možnosti za razreševanje težav. Na primer partnerske težave so lahko v latentnem stanju, pojavijo pa se ko smo v partnerskem odnosu, najbolj učinkovito pa jih lahko rešimo, ko pride do poslabšanja partnerskega odnosa. Takih primerov bi lahko naštel veliko. Težave se nekako rešujejo plastno, kot bi lupili čebulo. Ko olupimo eno plast – razrešili eno težavo, si povrnemo energijo in se lahko lotimo vse težjih travm, rešujemo vse bolj zapletene odnose. Ko smo mi pripravljeni, lahko ob pogoju, da prevzamemo odgovornost za razreševanje težav, sprejmemo tudi pomoč terapevta.

Marjan Ogorevc

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.