ENOST – CENTER ZA RAZVOJ ALTERNATIVNIH METOD ZDRAVLJENJA

Center ENOST je leta 2003 nastal z namenom razvoja novih in bolj učinkovitih načinov alternativnega in komplementarnega zdravljenja. Na začetku je bila temeljna dejavnost opravljanje individualnih terapij po metodi integralne biorgonomije, v sklopu katere je tudi metoda karmične diagnostike, ter organizacija delavnic, tečajev in seminarjev reikija, integralne biorgonomije, radiestezije ter raznih načinov samopomoči.

Postopno pa se je pojavila potreba po organizirani pripravi bodočih terapevtov za poklic bioterapevt. Po vključitvi v Sekcijo terapevtov naravnega zdravljenja pri GZS sem sodeloval pri snovanju programa za celovito usposabljanje za bioterapevta.

V nadaljevanju je nastala šola za bioterapevte po metodi integralne biorgonomije, v kateri udeleženci dobijo kakovostno znanje s področja temeljnih medicinskih znaj, osnove tradicionalne kitajske in indijske medicine, temeljna znanja ezoterike ter posebna znanja, ki smo jih uvrstili pod skupno ime integralna biorgonomija. Slednja je nastala kot nadgradnja in integracija različnih bioenergijskih metod in tehnik.

V zadnjem času se posvečamo predvsem vodenju šole za bioterapevte ter pisanju knjig in raziskovanju novih možnosti za bolj učinkovito celostno zdravljenje, kar pomeni vključevanje naravnih načinov zdravljenja v sistem zdravstva. Prizadevamo pa si tudi za sprejetje nacionalne poklicne kvalifikacije za poklic bioterapevt.