“Nisem s tega planeta”

Povezava za prednaročilo knjige: »Nisem s tega planeta.«

Spoštovani,

z velikim veseljem sporočamo, da lahko na zgornji povezavi že naročite novo knjigo: »Nisem s tega planeta«. Ob prednaročilu knjige dobite poseben popust!

»V resnici sploh ne vemo, česa še ne vemo

Stavek v naslovu je iz knjige, o kateri lahko rečemo samo: končno. Končno! 

Marjan Ogorevc živi na hribu, ob travniku, ki ga še vedno ročno pokosi,  z vrtom in s sadovnjakom, kjer raste vse mogoče; poletja pa preživi na delavnicah na morju. Vmes poučuje na šoli za bioterapevte, v šoli, ki jo je ustanovil pred leti ter potem predal naprej, in pravzaprav vedno pogosteje piše kakšno novo knjigo. Ta je 13. po vrsti. Razburil je že veliko ljudi, to mu je, priznava, do neke mere vedno znova celo všeč. Izobrazil in energijsko podprl ali spodbudil k ozdravitvi jih je pa tudi veliko, to ga gotovo veseli še bolj. A pravi, da mu je župnik, s katerim se občasno pogovarja, prek skupne znanke sporočil, da je »zdaj pa res zašel« in da naj pride k njemu, da mu pomaga »spet na pravo pot«. 

Je prezgodaj za to knjigo? Bi nekatere zadeve v njej zahtevale drugačno obravnavo? Pri odločitvi o tem pomaga že Tomažev evangelij o Kristusu, ki ga po spominu navaja tudi avtor: »Na vprašanje, kdaj bo prišlo nebeško kraljestvo, jim je odgovoril: ono ne pride s čakanjem, ono je že na Zemlji, samo ljudje ga ne vidijo.« Tako da – vseeno je. Ker je res vse eno. Samo da je glasno povedano, zapisano. In s tem vnaprej ljubeče razorožimo vse, ki bi se radi prerekali z avtorjem. Vse, o čemer piše, je že na Zemlji – in to ne od včeraj. A zdaj to lažje ozavestimo, odvržemo predsodke in lahko brez izgovorov polno zaživimo.

Res, najhujše neznanje je takrat, ko ne vemo, česa ne vemo. 

In ko se avtor jezi na duhovnike, svečenike in druge božje odposlance,   se lahko spomnimo, da se jezi nase. Ker je (bil) eden od njih. To in pa vojak. In obenem oseba, ki se iz knjige v knjigo odloča za odstiranje vedno bolj presenetljivih resnic, ki so pred nosom, na dosegu roke in srca. Pa se jih izogibamo.

O številnih življenjskih oblikah, ki nimajo izvora na Zemlji, ne vemo veliko. A ljudje, katerih sanje in genetski ustroj so že doživeli druge svetove, nam prinašajo pomembna sporočila, v pradavnini in zdaj. To ve ta bioterapevt, preizkušen svetovalec športnikom ter avtor iz otipljivih izkušenj, ne iz teorije. Prinašajo neizmerljiva znanja, kot utemelji avtor historično, in novo senzibilnost, kot prikaže na živih primerih. Najbolj se to čuti v ‘tujcih’ med nami in v nas, še najbolj, kadar se na takšnih bitjih brusijo kremplji starih, otopelih in obtičalih sistemov. Čas je, da se umaknejo Novemu – ki je večno staro in modro. Ne pa da se tolikokrat počutimo odtujeni ali sami, kot da ne bi bili s tega planeta, kar nazorno pove že naslov sam.

Poleg inovativnosti vsebine in celostnega pristopa avtor s to knjigo pravzaprav najbolj in jasno izreka presežno izkušnjo: Bog je ljubezen, ne piše zapovedi, nima zahtev. Še brezpogojno ni treba, da se reče, da ljubi. Ker samo … ljubi. In spominja, da smo res Eno. Jasnost ne potrebuje olepšav, izostritev, pridevnikov in pojasnjevanj. Samo je.

Pionirsko delo, čeprav bo kdo kje vihal nos, da je vse skupaj poenostavljeno; a kaže celostno sliko stanja sveta, kot že zlepa nihče. In predvsem prinaša zavedanje, kako se prizemljiti ter tukaj in zdaj polno in sodelovalno živeti.

Tadeja, 6. element«

Povezava za prednaročilo knjige: »Nisem s tega planeta.«