Ženske, varujte svojo energijo!

Name se je za pomoč obrnila zdravnica. Ja, prav ste prebrali, tudi zdravniki se poslužujejo nasvetov terapevtov naravnega zdravljenja, saj se še kako zavedajo pomanjkljivosti uradne medicine, ki se ukvarja pretežno s telesom in vzroke za težave išče na telesni ravni.

Terapevti naravne medicine izhajamo iz tega, da je človek telesno, energijsko in duhovno bitje. Predvsem slednje. Zaradi tega smo lahko dopolnilo uradni medicini, predvsem na področju preventive. Napisala je, da je prebrala večino mojih knjig, ki so se ji zdele zanimive in praktično uporabne, predvsem pa zanimive tudi za zdravnike. Ker odpirajo nove (večne) dimenzije in nove (stare) poglede na pristop k zdravljenju bolezni – zdravljenju pri korenini.

Zato se obračam na vas s konkretnim vprašanjem, kako bi me podprli pri akutni težavi močne menstrualne krvavitve, ki se je pojavila po napornem obdobju mojega dela. Delam na urgenci in obremenitve se samo še stopnjujejo. Krvavitev traja že štirinajst dni in nič ne kaže, da se bo ustavila. Kolegica mi ponuja hormonsko terapijo. Stara sem štirideset let in sem podobne težave že imela pred enim letom. Obakrat so nastopile po stresni situaciji v službi.

Kakšne vzorce, ki jih imam na nezavednem, moram razrešiti, da bo rešitev trajna? Skrbi me predvsem zato, ker so lahko ponavljajoče krvavitve iz zadebeljene sluznice maternice začetek rakastih sprememb. Rada bi procese zaustavila še pravočasno. Saj veste, slovenske zdravnice imajo bistveno krajšo življenjsko dobo kot vsa ostala populacija in pogost razlog je prav rakasta bolezen. Hvaležna bom za vaš odgovor.

Nekako takole sem ji odpisal. Začel bom z vašim zadnjim stavkom glede statistično pričakovane krajše dobe slovenskih zdravnic. Seveda je še veliko poklicnih skupin, ki živijo krajše od povprečne populacije, vendar se bom zadržal na vaši skupini. Strinjam se z vami, da zdravnice (tudi zdravniki) živijo krajše od ostale populacije. Tu uvrščam vse zdravstvene delavce.

V medijih je bilo že veliko povedanega o tem problemu, vendar razen tarnanja in izpostavljanja tega problema nisem slišal nič koristnega, kako to preprečiti. Sam poskušam vedno, kadar se pojavi problem, razmisliti o tem, kaj bi lahko naredil za njegovo rešitev. O življenjski dobi zdravnic in zdravnikov nameravam spregovoriti bolj obsežno v naslednjem prispevku. Za sedaj  problem vidim v premajhni skrbi za zdravje in za preventivo.

To je sicer problem tudi pri ostalih ljudeh, ki delajo z ljudmi s težavami. Ko so ljudje v težavah, bolni, v slabih odnosih, so na zelo nizkih vibracijah, lahko bi rekli v slabih energijah. Južnoameriški šamani energije delijo na lahke in težke. Pri svojem delu se lahko zdravniki, ne vsi seveda, preveč razdajajo in se ne zaščitijo pred preveliko izčrpanostjo.

Če je zdravnik izčrpan, je v težkih energijah, na isti frekvenci kot pacient in zlahka prevzema pacientove težke energije. Te se potem z vsakim pacientom akumulirajo in samo vprašanje časa je, kdaj se bo sitem sesul. Dodatna težava pa je v tem, da potem te težke energije prenaša na naslednje paciente. Bom malo ciničen. Ko v sedanjem političnem trenutku, ko se zdravniki borijo za svoje pravice in večje plače, pri tistih kot so sindikalni zastopniki, bivši zdravstveni ministri ni videti izčrpanosti, bolj politično delovanje in prizadevanje za svoj status. Tisti, ki so izčrpani delajo na vseh nivojih v svojih ambulantah ali bolnicah.

Ker je bil njen problem akuten je zahteval takojšnje ukrepanje, saj permanentna krvavitev lahko povzroči škodo splošnemu zdravju. Bila je  zelo zaskrbljena. Upravičeno! Ravno zaskrbljenost pa nas že nekoliko približa bistvu problema. V tem prispevku se ne bom ukvarjal z ostalimi težavami, ki jih je imela, ampak se bom osredotočil samo na omenjeno težavo, ki se kot simptom kaže v podaljšani menstrualni krvavitvi, ki jo je  izčrpavala.

Energijsko gledano je bilo videti, da ji je močno odtekala energija, kar že samo po sebi pomeni slabše počutje in slabše delovanje celotnega telesa. Ker ji je energija odtekala, se je zaradi zaščite zapirala energijsko, tako pa je tudi zmanjšala povezavo z izvorom energije in se zato vrtela v začaranem krogu.

Energijsko telo deluje tako, da se deficit energije na enem organu ali organskem sklopu odraža tudi na ostalih organih, kajti ti energijsko podpirajo organ, ki mu energije primanjkuje, vendar to ne gre v nedogled. Pri njej je bil deficit energije v vranici, ki jo po tradicionalni kitajski medicini poškodujejo skrbi in ki energijsko vzdržuje kri v obtoku. Krvavimo vedno na šibkih mestih, ki energijsko niso dovolj podprta, v njenem  primeru je to menstrualna krvavitev.

Sam nisem usposobljen za to, da predlagam ali ovržem medicinsko terapijo. Pa vendar razmišljam, da bi hormonsko zdravljenje ali energijska podpora zadostovala za prvo pomoč, vendar, če se ne odkrije vzroka za odtekanje energije, bi se težave čez čas ponovile. Hrvaški pregovor za takšno situacijo pravi: »Drži vodu, dok majstori odu«.

Kot sem lahko videl, sta na podzavestni ravni vzroka vzorca, »dolžna sem pomagati« in, »moram se žrtvovati za druge«. Ni pa bila ozaveščena in usposobljena za to, da se sama energijsko postavi v ravnovesje. Ljudje s takimi vzorci, se pogosto odločijo za poklic zdravnika in imajo priložnost, da se izčrpavajo do iznemoglosti. To imenujem sindrom Matere Tereze.

Šele, ko so težave neznosne, pridejo do rešitve in se osvobodijo miselnosti, da jih drugi lahko izčrpavajo. Nekaterim to ne uspe, zato počasi shirajo, zbolijo in umrejo. Pogosto krivijo poklic, v resnici pa je odnos do poklica krivec, da jim energija odteka. Nihče, niti zdravnik, namreč ne sme prevzeti odgovornosti za zdravje in ravnanje pacientov. Odgovoren je samo za to, da naredi vse kar je v njegovi pristojnosti, v skladu z doktrino in etiko. Še posebej ne takrat, ko ti ne želijo sodelovati, spremeniti način razmišljanja, delovanja, spremembo življenjskega sloga, prehrane, izboljšanja odnosov.

Kaj narediti, kako ta vzorec rešiti, je dobro vprašanje. Kot sem o tem že večkrat pisal, sem ji predlagal, da si  vzame čas in gre v proces razreševanja omenjenih vzorcev. Kako to narediti ponujam v svojih knjigah, na you tube skozi predavanja. Na kratko pa tukaj. Ko si zagotovite mir, si naredite axis mundi, ki je pogoj za to, da boste dobili dovolj energije za spremembo. Tudi o tem kako narediti axis mundi ali os sveta, imate zapisano v prej omenjenih prispevkih.

Na tem mestu samo na kratko. Ko se dovolj sprostite z ozaveščenim, povezanim dihanjem, se odločite, da boste dokončno počistili omenjene podzavestne vzorce. Ko začutite osvoboditev od teh vzorcev, vzdržujte energijski pretok, ki vam ga zagotavlja povezava z absolutnim in prizemljenostjo.

Ostanite vsaj dvajset minut v tem stanju, da se obnovijo energije v telesu, še posebej v vranici, ki bo lahko opravila svoje delo. V nadaljevanju se odločite, da »potegnete nazaj« energijo od vseh, ki ste jim jo razdajali oziroma pustili, da so vam jo jemali. Prekinete povezavo z vašimi pacienti in z vsemi, ki ste jih nezavedno polnili z vašo skrbjo zanje. Nato vstopite v nevidni – kvantni svet in si naredite ali predstavljate  hologram stanja, kot da se je krvavitev že prekinila, in to tudi začutite, kot da se je že zgodilo. Krvavitev bo kmalu prenehala.

V bodoče pa skrbite, da boste redno vzdrževali stanje axis mundi, še posebej pa takrat, ko delate s pacienti. V tem primeru ne boste več razsipali svoje energije, ampak boste samo prevodnik. Naslednji dan mi je javila, da se je njena krvavitev bistveno zmanjšala.

Marjan Ogorevc, bioterapevt