Sinaj z Marjanom Ogorevcem

13 dni – Potovanje v sebe

8 maj – 20. maj 2018

Egipt.

Zapuščina faraonov, mogočni Nil in širna puščava.

Egipt je bil od nekdaj posebna dežela z veličastno zapuščino faraonskega obdobja in življenjsko žilo Nil, ki je omogočila razcvet starodavne civilizacije in še danes napaja več kot 100 milijonsko populacijo dežele. Nekdanji vladarji, faraoni, so za sabo pustili neizbrisen pečat, del njihove kulture še danes ostaja skrivnost. Egipt je bil vedno  kulturno, jezikovno, trgovsko in versko stičišče za mnoge narode in še danes država igra vidno vlogo na področju geopolitičnih odnosov ter verske strpnosti. Čeprav je dežela danes večji del muslimanska, pa ponuja tudi pomembne svete kraje za krščanstvo in judovstvo. V zadnjem obdobju je bilo nekaj viharnih političnih in gospodarskih let, a ljudje so pokazali neverjetno razumevanje in ponižnost. Stopili so skupaj, si pomagali in prebrodili težke trenutke. Iz vsega tega Egipt danes črpa svoj nacionalni ponos in identiteto.

Sinajska puščava.

Sinajska puščava je raznolika, a preprosta. Takšno kot je življenje lokalnih ljudi – beduinov, ki so poznani po svoji gostoljubnosti, srčnosti, preprostem življenju, predvsem pa po ponosu, da so to, kar so. Ljudje puščave. To je potovanje daleč stran od masovnega turizma. Deželo nam bodo predstavili beduini, ki živijo mirno odmaknjeno življenje sredi hribov in puščave. Večji del potovanja bomo preživeli na južnem delu Sinaja, kjer so stari Egipčani nekdaj izkopavali turkize, lapis lazuli, baker in zlato. Verjetno so ravno zaradi tega dejstva faraoni polotok poimenovali ‘kraljestvo turkizov’. Poleg naravnega bogastva se je sinajsko pogorje zapisalo v zgodovino tudi zaradi biblične zgodbe. Potovanje po Sinaju bomo začeli v osrčju južnega visokogorja, v mestecu Sveta Katarina, kjer je najstarejši stalno delujoč krščanski samostan na svetu in izhodišče za vzpon na sveto Mojzesovo goro. Nato se bomo za nekaj dni skupaj z beduini odpravili v puščavo, v to neizprosno pokrajino, ki je zaradi erodiranih hribovij še posebej slikovita. Raziskali bomo ozke puščavske kanjone, se povzpeli na sipine in pokukali v ‘božja očesa’ – oaze sredi ničesar. Sinajski del bomo zaključili na zahodni obali polotoka, na obali Akabskega zaliva. Podvodni svet Rdečega morja je neverjetno pester, kar bomo spoznali tudi mi. V obalnem mestu Dahab bomo imeli en dan predaha, nato pa bomo z letalom poleteli do več kot 20 milijonske prestolnice Kairo.

Marjan Ogorevc.

Potovanje v sebe.

Potovanje zajema spoznavanje sinajske puščave, z mogočno Mojzesovo goro in obisk znamenitih pirmid v Kairu. Poudarek bo na trekingu po sinajski puščavi ter spoznavanju trdega, pristnega okolja, ki ga puščava nudi. Čeprav so na prvi pogled to odročni kraji, bomo kaj kmalu spoznali, da puščava v sebi skriva energijsko močne točke in svete kraje, kjer so se bogovi dotaknili ljudi. Daleč največji poudarek potovalnega dela pa bo na spoznavanju samih sebe. V vodenih procesih po fazi prečiščevanja bomo imeli možnost prestopiti meje mogočega, se potopiti v nevidni svet, spoznati nevidne sile in pri sebi ozavestiti moč kreiranja svojega življenja, novih projektov, sprožiti moč samozdravljenja in delovanja na višji ravni zavesti. Dodana vrednost tega potovanja nosi strokovno delovanje Marjana Ogorevca, kar jača potovalno moč in nudi možnost osebne transformacije. Ker je rdeča nit potovanja predvsem delo na sebi, je potovanje pripravljeno tako, da se lahko procesi odvijajo tudi tekom potovalnih dni na prizoriščih z močno energetsko podporo. Večji del potovanja spimo na prostem (po želji v šotorih), brez udobja kopalnic. Potovanje bo prilagojeno tudi začetnikom, ki so pripravljeni na velike spremembe in na novo obrnjen list v življenju.

Alenka Zajc Češarek.

Uvajamo novost.

Poleg predavanj in procesov karmične diagnostike, ki jih bo vodil Marjan Ogorevc, bo terapevtka karmične diagnostike in regreso-terapevtka Alenka Zajc Češarek dodatno z ženskami izvajala vaje, ki temeljijo na starodavnih daoističnih praksah. Vaje so primerne za vse ženske, ki želijo prebuditi energijo maternice, povečati spolno energijo, ki vpliva na revitalizacijo, ter ohranjanje zdravja, vitalnosti in podaljševanje življenja. S posebnimi vajami bodo lahko ženske same ali s pomočjo partnerja obvladovale svojo energijo, lažje premagovale telesna neravnovesja in zaživele bogatejše seksualno življenje.

PROGRAM

 1. dan LJUBLJANA – ISTANBUL – KAIRO – SINAJ (SVETA KATARINA) . Zbor na ljubljanskem letališču, od koder preko Istanbula poletimo proti Kairu. Po prihodu v Kairo v zgodnjih jutranjih urah sledi vožnja z avtobusom na sinajski polotok. Dolgo vožnjo v osrčje visokogorja južnega Sinaja izkoristimo za počitek. Ko prispemo na Sveto Katarino, danes manjše beduinsko mesto, sledi večerja, kratka predstavitev potovanja in nočitev v preprosti namestitvi.
 1. dan SVETA KATARINA – MOJZESOVA GORA. Po jutranji meditaciji in zajtrku, se peš odpravimo do enega najstarejših krščanskih samostanov na svetu, samostana Sveta Katarina. Obiščemo samostanske prostore, ki so odprti za javnost, in naberemo moči za vzpon na Mojzesovo goro. Preko številnih stopnic, ki so jih menihi nekdaj izklesali iz granitne skale, pridemo do Elijevega vrta. Kosilo in počitek. Nato pa nadaljujemo pot do vrha, z močnimi energetskimi točkami, kjer sledi meditacija. Po sestopu z gore se vrnemo nazaj v našo namestitev.
 1. dan SVETA KATARINA – SINAJSKA PUŠČAVA. Jutranja meditacija in zajtrk. Zapustimo našo namestitev in Sveto Katarino ter se z kombiji odpeljemo do točke, od koder bomo šli peš do našega puščavskega tabora, ki bo za naslednjih nekaj dni postal naš dom. Po prihodu v tabor najprej počitek, kosilo, predavanja in spoznavanja. Popoldne se odpravimo na krajši sprehod po puščavi. Zvečer si v mislih napolnimo kad polno vode in uživamo v namakanju, ali pa v realnosti posedemo ob ognju, si privoščimo čaj in pokramljamo z beduini. Večerja in nočitev v šotorih ali pod zvezdami.
 1. – 8. dan SINAJSKA PUŠČAVA. Puščava je zelo prvobitno okolje, ki v prvem trenutku svojemu gostu sporoči neizmerno gostoljubje. Hočeš ali nočeš puščava te posrka vase. Od nas samih pa je odvisno na kakšen način to vsrkanje in gostoljubje sprejmemo. Lahko imamo vse ali pa se izgubimo v iskanju fatamorgane in njenega udobja. Puščavski del našega potovanja je namenjen raziskovanju nas samih in okolice.

Spimo na enem mestu, v našem puščavskem taboru, in delamo dnevne sprehode po okolici, ki jih bomo začinili z vzponi na sipine, sprehodi skozi kanjone, predavanji, meditacijami in energetskimi vajami. Večeri v našem taboru so namenjeni za druženje ob ognju ali pa individualno refleksijo ‘tega, zakaj sem tu’. Nočimo torej v šotorih ali pa pod zvezdami.

Kako bo izgledal naš dan: Dnevne hoje bo za 3 – 6 ur dnevno, preostali čas pa bomo izkoristili za celostne aktivnost, počitek, osebno doživljanje in spoznavanje puščave. Za nas skrbijo prijazni domačini, ki nam na njihov način pripravijo zajtrk, kosilo in večerjo.

Potovanje v sebe: v skladu z možnostmi bomo jutra ter večere posvečali celostnim predavanjem, procesom, meditacijam ter individualnim obravnavanjem znotraj skupine. Celostni del se bo vršil vsak dan tudi med hojo, ko bomo izvajali vaje in naloge, ki jih bomo prejeli od Marjana in Alenke.

 1. dan SINAJSKA PUŠČAVA. Po jutranji meditaciji in zajtrku zapustimo naš puščavski tabor. Peš se odpravimo do ceste, kjer nas čaka prevoz, ki nas bo popeljal v bližino obmorske puščave. Popoldne spoznavamo mogočne vadije – puščavske doline, skozi katere si je nekdaj voda ob nalivih poiskala pot do izliva. Prihod do našega novega beduinskega tabora, še zadnja noč pod zvezdami. Večerja in nočitev na prostem.
 1. dan SINAJSKA PUŠČAVA – DAHAB. Po zajtrku se po kamelji poti peš odpravimo proti Rdečemu morju, ki je poznan predvsem po čudovitem podvodnem življenju. Postanemo pri znanem koralnem grebenu Modra luknja. Po želji se lahko odločite za raziskovanje podvodnega sveta. Po kosilu se popoldne odpeljemo v mesto Dahab. Končno znova stik s civilizacijo!
 2. dan DAHAB – SHARM EL SHEIKH – KAIRO. Jutranja meditacija in zajtrk. Nato pa prosto za ležanje na plaži ob pogledu na Savdsko Arabijo ali pa spoznavanje malega obmorskega mesta Dahab, s številnimi prodajalnami spominkov, začimb, restavracij in čajnic. Popoldne se odpeljemo do bližnjega mesta Sharm El Sheikh, kjer se vkrcamo na letalo in poletimo v Kairo. Po prihodu v Kairo se namestimo v hotelu. Večerja in nočitev
 1. dan KAIRO. Po zajtrku in pripravi na piramide zapustimo hotelske sobe in se odpeljemo do slavnega antičnega čudesa sveta – piramid! Obiščemo največjo izmed njih, Keopsovo piramido, in se z nekaj sreče v njej celo prepustimo meditaciji. Sprehodimo se tudi do Kefrenove piramide in mogočne sfinge. V skladu s časom nekaj prostih trenutkov do odhoda na letališče.
 1. dan LJUBLJANA. Preko Istanbula poletimo v Ljubljano. Konec potovanja.

Celostni del potovanja je načrtovan glede na optimalne pogoje ter predvidevanja. Izpeljava celostnega dela potovanja je odvisna od vremenskih in drugih pogojev, pa tudi od potreb posameznikov in cele skupine, ki jih na kraju samem ugotovi bioterapevt Marjan Ogorevc in se nanje ustrezno odzove. V tem okviru si pridržujemo pravico do spremembe programa. Program potovanja je narejen tako, da je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki so že sodelovali na podobnih delavnicah.

Pomembno:  Potovanje odsvetujemo vsem srčnim, duševnim bolnikom ter vsem tistim, ki ne zmorejo prenesti večjih telesnih in psihičnih obremenitev. Posvetujte se s svojim zdravnikom.

Dokončen program potovanja se lahko razlikuje od gornjega opisa. Pridržujemo si pravico do sprememb in prilagoditev potovanja v skladu z voznimi redi letal ali drugimi okoliščinami. 

Cena potovanja pri 30-40 potnikih:  1.699 EUR

Cena potovanja pri 24-29 potnikih:  1.720 EUR

Cena potovanja pri 14-23 potnikih:  1.750 EUR

CENA VKLJUČUJE:

 • povratni letalski prevoz z vsemi vključenimi taksami in pristojbinami,
 • notranji let Sharm El Sheikh-Cairo,
 • 3 x nočitev v hotelih 3-4* (lokalna kategorizacija),
 • 1 x nočitev v hotelu 4-5* (lokalna kategorizacija),
 • 7 x nočitev na prostem (kampiranje),
 • 11 x zajtrk,
 • 10 x kosilo,
 • 10 x večerja,
 • 1 podloga in 1 odeja na osebo za spanje na prostem,
 • vse prevoze in oglede z avtobusom in kombiji/terenskimi vozili (v puščavi),
 • duhovno in energijsko delo bioterapevta in karmičnega diagnostika Marjana Ogorevca,
 • terapije za ženske pod vodstvom karmične diagnostičarke in regreso-terapevtke Alenke Zajc Češarek,
 • 1 x individualno terapijo v sklopu skupine,
 • lokalne vodnike,
 • slovenskega vodnika,
 • vse vstopnine po programu,
 • snorkljanje v Modri luknji,
 • ena odeja in eno podloga za spanje (na kampiranju),
 • vse stroške priprave in organizacije potovanja.

V CENI NI VKLJUČENO:

 • doplačilo za enoposteljno sobo 90 EUR (velja le za nočitve v hotelih),
 • šotor (izposoja za doplačilo 20 EUR),
 • vizum za Egipt (okvirno, na kraju samem) 25 USD,
 • zavarovanje odpovednega tveganja,
 • dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini,
 • napitnine okvirno 40 EUR (na kraju samem).

NAMESTITVE:

Hoteli, ki jih uporabljamo na tem potovanju so čisti, z lastno kopalnico. Tri noči spimo v prijetnih hotelih lokalne kategorizacije 3-4*. Eno noč spimo v hotelu lokalne kategorizacije 4-5*.

Kampiranje: Sedem noči bomo kampirali oz. spali na prostem. V ta namen bo postavljen velik beduinski šotor. Vsak dobi eno odejo in eno podlogo za spanje. V kolikor bi želeli imeti na kampiranju vzglavnik, ga prinesite s seboj na potovanje. Na trekingu voda za tuširanje ni na voljo.

V kolikor bi želeli imeti več zasebnosti, si lahko (za doplačilo) najamete tudi šotore. Le to nam sporočite ob sami prijavi na potovanje.

Doplačilo za enoposteljno sobo velja le za nočitve v hotelih.

PREHRANA:

Egiptovska hrana ima veliko zelenjavnih jedi in jedi iz stročnic ter riža. Najbolj priljubljena jed je kušari – testenine, riž in stročnice, prelite z paradižnikovo omako. Ali pa felafel sendviči – čičerikin in grahov ocvrtek, ki ga skupaj z zelenjavo ponudijo v ploščatem kruhu. Pri mesnih jedeh največkrat dobimo piščanca, goveje ali ovčje meso. Svinjine v Egiptu ni. Veliko je tudi morske hrane, saj je Rdeče morje bogato z ribami. Poznani so tudi po različnih slanih ali sladkih omakah in namazih iz sezama, jajčevcev, čičerike, leče in dateljev, v katere pomakajo nekvašen kruh oziroma fatir.

Arabske dežele so poznane tudi po slaščicah, pri katerih zagotovo prevladujejo halava, basbusa, om ali in mlečni riž.

Med pijačami je vsesplošno priljubljen čaj, ki mu velikokrat dodajo meto, meliso ali rožmarin in značilni egiptovski karkade. To je hibiskusov topel ali hladen napitek. Od brezalkoholnih pijač prevladujejo predvsem sokovi iz sezonskega sadja. Čeprav je Egipt muslimanska država, pa se ponekod lahko kupi tudi alkohol. Med alkoholnimi pijačami je najbolj priljubljeno pivo, pridelujejo pa tudi vino.

Obroki so opredeljeni za vsak dan posebej v programu potovanja. Vsi obroki, ki so vključeni v program potovanja, so vegeterijanski. Na trekingu po puščavi so vključeni zajtrk, kosilo in večerja. Na voljo bo tudi pitna voda.

DOKUMENTI IN VIZUMI:

Za to potovanje potrebujemo potni list z veljavnostjo še vsaj 6 mesecev po koncu potovanja. Dolžnost vsakega potnika je, da pravočasno zagotovi vse zahtevane dokumente in pravilne podatke.

EGIPTOVSKI VIZUM: Egiptovski vizum za državljane Slovenije, Hrvaške in Srbije je obvezen. Pridobimo ga na egiptovskem letališču ob prihodu. Potrebujemo vsaj 6 mesecev veljaven potni list in dve barvni fotografiji. Okvirna cena vizuma je 25 USD. Vizum je možno plačati v USD ali EUR.

ZDRAVJE:

Obveznih ali priporočljivih cepljenj za to potovanje ni. Če jemljete kakšna posebna zdravila, jih zadostno količino vzemite s seboj.

PODNEBJE:

Egipt ima puščavsko podnebje. Imajo štiri letne čase, ki pa niso tako izraziti oziroma so odvisni od reliefa in nadmorske višine. Najvišje temperature so poleti (junij – avgust), dnevne temperature se gibljejo med 35 in 45 °C, v sinajskem visokogorju tudi kakšno stopinjo manj. Najnižje temperature so pozimi (december – februar), ko se dnevne temperature gibljejo med 15 in 25 °C. V visokogorju sinajskega polotoka so pozimi temperature precej bolj nizke kot v preostalem delu države. Temperatura se ponoči lahko spusti tudi do 0°C.Padavine niso pogoste, največ padavin je v zimskem času. Meseca aprila in maja je pogost tudi veter khamsin, ki pride s saharskega predela.

Najlepši čas potovanja v Egipt je marec, april, maj, september, oktober in november. V tem obdobju se dnevne temperature gibljejo med 20 in 30 °C, lahko tudi kakšna stopinja več v nižjih ali manj v višjih predelih. Ponoči se temperature v sinajski puščavi lahko  spustijo tudi do 10 °C. Več informacij o vremenu v Egiptu dobite na www.wunderground.com.

SKUPINA IN EKIPA:

Velikost skupine je med 14 in 40 oseb. Ekipo na potovanju sestavljajo karmični diagnostik Marjan Ogorevc, karmična diagnostičarka in regreso – terapevtka Alenka Zajc Češarek, slovenski vodnik, lokalni vodniki in vozniki.

PREDVIDENI STROŠKI NA POTI:

Povprečno 100 EUR na osebo na potovanje (pijača, hrana in drobni izdatki). Doplačila niso všteta v ta znesek.

MINIMALNO ŠTEVILO POTNIKOV: 14.

PRIPRAVA POTOVANJA: 6. oktober 2017

ORGANIZATOR POTOVANJA: ABCTOUR D.O.O., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana – Šentvid, www.abctour.si

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA: Potovanje se uradno izvaja preko turistične agencije Abctour d.o.o., Mrharjeva ulica 19, 1210 Ljubljana. Za potovanje veljajo splošni pogoji organizatorja potovanja (http://www.abctour.si/o-nas/splosni-pogoji) ter dodatno opredeljeni pogoji za potovanja blagovne znamke Samsara potovanja, ki so posebej navedeni v prijavnici.

5 thoughts on “Sinaj z Marjanom Ogorevcem”

 1. Spoštovani g. Ogorevc,

  občudujem vaše znanje in zmogljivost pri tako zahtevnem projektu.
  Mislim si, na kakšni stopnji zavedanja se nahajate in kako ste prišli do tu.

  Žal nimam možnosti, tudi fizično se ne čutim sposobna za tak podvig.

  Želim vam uspešno potovanje tako po vseh teh poteh kot vsem potovanje vase.

  Upam, da se nekoč srečamo tudi osebno.

  Srečno,

  Lea Konc

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.