Sinaj z Marjanom Ogorevcem, 11 dni

Potovanje v sebe

9. – 19. maj 2019 


Egipt
Zapuščina faraonov, mogočni Nil in širna puščava

Egipt je bil od nekdaj posebna dežela z veličastno zapuščino faraonskega obdobja in življenjsko žilo Nil, ki je omogočila razcvet starodavne civilizacije in še danes napaja več kot 100-milijonsko prebivalstvo dežele. Nekdanji vladarji, faraoni, so za sabo pustili neizbrisen pečat, del njihove kulture še danes ostaja skrivnost. Egipt je bil vedno kulturno, jezikovno, trgovsko in versko stičišče za mnoge narode in še danes država igra vidno vlogo na področju geopolitičnih odnosov ter verske strpnosti. Čeprav je dežela danes večji del muslimanska, pa ponuja tudi pomembne svete kraje za krščanstvo in judovstvo. V zadnjem obdobju je bilo nekaj viharnih političnih in gospodarskih let, a ljudje so pokazali neverjetno razumevanje in ponižnost. Stopili so skupaj, si pomagali in prebrodili težke trenutke. Iz vsega tega Egipt danes črpa svoj nacionalni ponos in identiteto.


Sinajska puščava

Sinajska puščava je raznolika, a preprosta. Takšna, kot je življenje lokalnih ljudi – beduinov, ki so poznani po svoji gostoljubnosti, srčnosti, preprostem življenju, predvsem pa po ponosu, da so to, kar so. Ljudje puščave. To je potovanje daleč stran od masovnega turizma. Deželo nam bodo predstavili beduini, ki živijo mirno odmaknjeno življenje sredi hribov in puščave. Večji del potovanja bomo preživeli na južnem delu Sinaja, kjer so stari Egipčani nekdaj izkopavali turkize, lapis lazuli, baker in zlato. Verjetno so ravno zaradi tega dejstva faraoni polotok poimenovali »kraljestvo turkizov«. Poleg naravnega bogastva se je sinajsko pogorje zapisalo v zgodovino tudi zaradi biblične zgodbe. Za začetek potovanja po Sinaju se bomo skupaj z beduini odpravili v puščavo, v to neizprosno pokrajino, ki je zaradi erodiranih hribovij še posebej slikovita. Raziskali bomo ozke puščavske kanjone, se povzpeli na sipine in pokukali v »božja očesa« – oaze sredi ničesar. Nato bomo obiskali osrčje južnega visokogorja, mestece Sveta Katarina, kjer je najstarejši stalno delujoč krščanski samostan na svetu in izhodišče za vzpon na sveto Mojzesovo goro. Sinajski del bomo zaključili na vzhodu polotoka, na obali Akabskega zaliva. Podvodni svet Rdečega morja je neverjetno pester, kar bomo lahko spoznali tudi mi. Potovanje zaključimo v obalnem mestu Dahab.


Marjan Ogorevc

Potovanje v sebe in kako postanemo drugi JAZ

Potovanje zajema spoznavanje sinajske puščave in mogočne Mojzesove gore. Poudarek bo na lahkem trekingu po sinajski puščavi ter spoznavanju trdega, pristnega okolja, ki ga puščava nudi. Nekatera pomembna mesta, ki so preveč oddaljena za treking, bomo obiskali z vozili. Čeprav so na prvi pogled to odročni kraji, bomo kaj kmalu spoznali, da puščava v sebi skriva energijsko močne točke in svete kraje, kjer so se bogovi dotaknili ljudi. Daleč največji poudarek potovalnega dela pa bo na spoznavanju samih sebe. Tudi tisti, ki že poznate ta način dela na sebi in ste že bili na delavnicah in tovrstnih potovanjih, boste spoznali nove, še bolj učinkovite pristope, ki jih izvaja Marjan. V vodenih procesih po fazi prečiščevanja bomo imeli možnost prestopiti meje mogočega, se potopiti v nevidni svet, spoznati nevidne sile in pri sebi ozavestiti moč ustvarjanja svojega življenja, novih projektov, sprožiti moč samozdravljenja in delovanja na višji ravni zavesti. Dodana vrednost tega potovanja nosi strokovno delovanje Marjana Ogorevca, kar jača potovalno moč in nudi možnost osebne transformacije. Ker je rdeča nit potovanja predvsem delo na sebi, je potovanje pripravljeno tako, da se lahko procesi odvijajo tudi tekom potovalnih dni na prizoriščih z močno energijsko podporo. Večji del potovanja spimo na prostem (po želji v šotorih), brez udobja kopalnic. Vsi omenjeni procesi imajo večjo težo, ker smo umaknjeni od vsakdanjega življenja, družine, službe, pogosto brez mobitela in vsakdanje rutine. Ravno vsakdanja rutina nas drži ujete v preteklost, v ustaljene vzorce, prepričanja in verjetja. Potovanje bo prilagojeno tudi začetnikom, ki so pripravljeni na velike spremembe in na novo obrnjen list v življenju.

Povezava na celotni program potovanja

ORGANIZATOR POTOVANJA: TA SAMSARA POTOVANJA, Marijana Panić s. p., Cvetkova cesta 35, 5282 Cerkno, www.samsara-potovanja.si

 

 

 

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.