Pot ljubezni

Moj predgovor k knjigi Deje Muck POT LJUBEZNI ~ POT K SEBI

Pred leti, na mojem potovanju po Indiji, sem se v nenavadnih okoliščinah srečal s tedaj že pokojnim Sai Babo. Srečanje je bilo tako nenavadno in mistično, da sem sprva ostal  v šoku. Ko sem se znašel, sem ga vprašal: »Kaj mi imaš za povedati?« Njegov odgovor je bil jasen: » Ne predajaj znanja in svojih izkušenj tistim, ki tega ne zmorejo sprejeti«. To spoznanje je v naslednjih letih povsem spremenilo moj način podajanja znanja v šoli za bioterapevte v kateri sem strokovni vodja, na delavnicah, ki jih vodim na otoku Ižu poleti in na potovanjih, kot tudi ob redkih srečanjih na individualnih svetovanjih.

Stara modrost pravi: »Ko je učenec pripravljen, pride učitelj«. Sam pa se še kako zavedam druge modrosti: »Ko je učitelj pripravljen predati znanje, pride učenec, ki ga je sposoben sprejeti«. Prišla je Deja Muck. Že dejstvo, da sem jo kljub pomanjkanju časa sprejel, zame pomeni, da je posebna, pripravljena na kvantni skok v svojem razvoju in samo čaka da ji pomagam odstreti kopreno, ki ji preprečuje, da bi se zbudila. Skozi proces razreševanja težav, sem ji povedal samo tisto, kar je že vedela in kmalu sem začutil, da jo lahko napotim v smer v katero bi lahko šla. Pomislil sem, če je taprava, bo že sama našla pot in način.

In jo je, ko sem ji omenil da obstaja metoda risanja fraktalne risbe, da pa sam o tem ne vem veliko, samo čutim, da bi to bilo njej pisano na kožo. Po tem se je vse zgodilo hitro, kot da je bil scenarij za Dejo že napisan. Kot znanstvenica in predavateljica je hitro poiskala način, da se je povezala s tistimi, ki so jo uvedli v metodo. Rezultat je edinstvena knjiga v našem prostoru, ki je pred vami. Knjiga, ki zapolni manjkajoče področje v obilici ponudbe bolj ali manj učinkovitih sodobnih metod reševanja naših težav in duhovnega razvoja. Posebno vrednost knjige vidim v tem, da je Deja na zelo enostaven, sprejemljiv in tudi laikom razumljiv način povezala znanstven pristop, ki zahteva natančnost, jasnost, učinkovitost s kvantnim pristopom, ki zajema nekoliko manj znane pristope kvantne fizike, nevroznanosti in ostalih metod, ki se nahajajo na robu znanosti. Ves čas pa se drži holističnega pristopa, ki zahteva na vse gledati večdimenzionalno, vklučitev širšega pogleda na svet in življenje samo, kot tudi ohranjanje povezave duhovnega in materialnega. V knjigi ponuja tako teoretične razlage, kot tudi način, kako to znanje praktično uporabiti za izboljšanje zdravja, odnosov, razumevanje svoje situacije in boljšega zdravja.

Marjan Ogorevc, bioterapevt, raziskovalec, publicist

KAJ  PRAVI DEJA O SVOJI KNJIGI POT LJUBEZNI ~ POT K SEBI

Z metodo fraktalne risbe do svobode srca

Metoda fraktalne risbe je vse bolj priljubljena pot iskalcev svojega bistva, ki bo zagotovo navdušila tudi Slovenijo. Pozornost priteguje iz več razlogov, med katerimi naj za začetek izpostavim dva: lahkotno, a učinkovito uglašuje človeka na vseh treh ravneh bivanja (duh, duša, telo) in aktivira notranjo modrost, prirojene potenciale ter moč za njihovo uresničevanje. Avtorica knjige dr. Deja Muck ima z metodo izredno pozitivne izkušnje in jo zadnja leta aktivno raziskuje ter poučuje, zato jo je predstavila tudi v knjigi. Prvi del vključuje vsebine, ki z različnih zornih kotov strokovno podkrepijo osrednjo temo knjige – metodo fraktalne risbe. Tako so skozi rdečo nit fraktalne risbe predstavljene vsebine od procesa ljubečega povezovanje s sabo (Inner bonding), nevroplastičnosti možganov, pomena svetlobe in barv za zdravljenje do teorije fraktalnosti. Drugi del knjige je Deja spisala v sodelovanju z mentorico prof. Martino Kosec; podrobno opisujeta metodo, da jo lahko preizkusite tudi sami, in ponujata izhodišča za začetek najlepše poti – poti k sebi.

V knjigi je na preprost način predstavljena metoda fraktalne risbe, ki jo je pred več kot 25 leti začela razvijati ruska klinična in družinska terapevtka Tanzilija Polujahtova; proučuje in nadgrajuje jo še danes. Metoda temelji na programih za razvoj možganov, terapiji z barvami ali kromoterapiji in kvantno-informacijski medicini.

Risanje fraktalnih risb obnavlja izgubljeno znanje o samem sebi, kar sproža korekcijo notranjega stanja in aktivacijo procesa samozdravljenja. Poglavitni namen metode je izraziti človekovo osebnost z inicialno fraktalno risbo, ki se izdela z zaprtimi očmi. Zatem se izvede analiza, na osnovi katere se pojavijo večdimenzionalne informacije, t. i. biopolje osebe, ki je risbo izdelala. Sledi korekcija notranjega stanja z izdelavo korekcijskih fraktalnih risb.

Metoda je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati kakovost življenja in bolj ustvarjalno reševati življenjske izzive. Izkušnje iz prakse so pokazale čudovite rezultate uporabe metode tudi pri poklicih, katerih namen je pomagati drugim (psihologi, terapevti, učitelji, vzgojitelji, zdravniki).

Po letu 1991, ko je Polujahtova utemeljila metodo fraktalne risbe, je bilo glede njenih učinkov izvedenih mnogo kliničnih testov in študij. Te so dokazale, da so ljudje, ki so izdelovali fraktalne risbe, hitreje okrevali po boleznih in negativnih stanjih, povečala sta se jim samozavest in samospoštovanje, izboljšala se je komunikacija in (so)delovanje z okolico. Metoda torej pomaga obnoviti oz. vzpostaviti in vzdrževati ravnovesje na vseh življenjskih področjih.

Fraktalna risba je energijska risba in njena vibracija prodira v naše telo, misli in spomine. Z izdelovanjem takih risb se odpiramo višji zavesti in osvobajamo kreativno energijo. Povezujemo se z božanstvom v sebi, ki je izvor sreče, veselja, zadovoljstva in vseh duhovnih vrednot. V svetu abstraktnih barv in linij pridemo do točke, ko misli izginejo, ostaja le duh, spojen z višjimi vibracijami. Risanjem fraktalov nas popelje v meditativno stanje, kjer obstaja samo harmonija, že med samim risanjem pa se preobražamo in odpiramo vrata kreativnemu soočanju z izzivi.

Dr. Deja Muck je z uporabo metode fraktalne risbe sebi dokazala, da se lahko premaknejo meje možnega. Zaradi izredno močne pozitivne izkušnje ob uporabi pridobljenega znanja, ki lahko koristi vsakomur, metodo z velikim veseljem prenaša naprej. Je nosilka certifikata Fractal method of diagnosis and correction of the human condition, ki ga je prejela neposredno od avtorice metode, in predstavnica Slovenije v Mednarodnem združenju za razvoj in diseminacijo fraktalne metode »Projekcija« (The International Association for the development and dissemination of fractal method »Projection«). Dr. Muckova metodo nadgrajuje in razvija tudi sama, predvsem na področju izdelave energijskih fraktalnih portretov.

11.8 do 18.8 Deja vodi tedensko delavnico na otoku Ižu www.korinjak.com

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.