Meditacija po čakrah

OD PRVE DO SEDME ČAKRE Z BIDŽA MANTRAMI

Na dnu spletne strani boste našli posnetek petinštiridesetminutne meditacije za odpiranje in uravnavanje čaker. S pomočjo v meditaciji izkušene skupine vas vodim skozi postopno ozaveščanje posameznih čaker in razreševanje blokad v njih. Sam postopek sem razvil v dvajsetletni praksi za potrebe šole za bioterapevte. Praksa je pokazala, da čaker ne moremo odpirati na silo, lahko jih odpremo šele, ko sami v sebi ustvarimo za to potrebno osnovo. Čakre so pri vsakomur odprte natanko toliko, kot ustreza njegovi ravni zavesti in prečiščenosti na vseh ravneh.

Meditacija po čakrah je izjemno učinkovita, če jo izvajamo sistematsko, vsaj enkrat do dvakrat tedensko. Tako prečiščene in pretočne čakre omogočajo večji pretok energije v telesu in pomagajo pri ozaveščanju, dvigu zavesti in sprožitvi samozdravljenja.

Čakre (korenska, spolna, sončni pletež, srčna, grlena, tretje oko, kronska) so psiho-energijski centri, ki povezujejo naše zavedanje z našim telesom in vesoljno energijo. Ko so čakre odprte in uravnane, smo v ravnovesju, čutimo ljubezen in svobodo, radost, notranji mir, smo bolj zdravi, imamo več energije, intuicija je boljša, imamo več zamisli.

Skozi vodeno meditacijo vas korak za korakom vodim tako, da vstopate v hologram posamezne čakre in ob dihanju barve posamezne čakre ozavestite blokade. Mantre za posamezno čakro so: 1. čakra LAM, 2. čakra VAM, 3. čakra RAM, 4. čakra YAM, 5. čakra HAM, 6. čakra SHAM, 7. čakra OM. Z mantrami in vizualizacijo posameznih barv, ki ustrezajo vibracijam posameznih čaker, je meditiranje preprostejše. To nam olajša ozaveščanje in razreševanje blokad ter travm, ki so umeščene glede na naravo v posameznih čakrah.

Če meditacije niste vajeni in je sicer ne izvajate, predlagam najprej poslušanje posnetka. Tako se boste hitreje privadili na moč energij in vibracij, ki jih meditacija prinaša. Za začetnike so lahko namreč njeni učinki celo nasilni; zgodi se, da se bolezenski simptomi, in to fizični in psihični, okrepijo.

Ko menite, da ste pripravljeni, v vodeni meditaciji začnite aktivno sodelovati. Posnetek vodene meditacije preslikava energije, ki so bile prisotne, ko je meditiralo 35 oseb. Za tiste, ki si dovolijo prepustiti se, je to izkušnja te skupinske meditacije. V skupinskih meditacijah zaradi učinka sinergije prihaja do močnejših energij in zaradi tega tudi do pospešenih sprememb.

Po prvih nekaj meditacijah se ne ustavljajte kaj dosti pri posameznih čakrah, to napravite šele, ko ste si že pridobili izkušnje. Osredotočenost na posamezni energijski center povzroči intenzivnejše odpiranje in zdravljenje vseh ravni bivanja.

Meditacija je namenjena popotovanju v naš notranji svet, kjer se srečate sami s sabo in dvignete vibracije na raven, ko z lahkoto vstopite v čisto zavest – transcendenco. Povezava našega zemeljskega telesa in čiste zavesti je naš končni cilj. Nekateri v tem stanju začutijo močno energijo, toploto, lahko tudi vidijo simbole in slike …

Ko končate prvi cikel sedmih mesecev, si vzemite mesec dni odmora, nato lahko cikel ponovite in morda svoje izkušnje še poglobite.

Meditacijo po čakrah lahko poslušate tukaj.

PRENOS MEDITACIJE: Posnetek meditacije si lahko prenesete tudi na svoj računalnik (glejte spodnjo sliko). V primeru da “download” ne deluje, se je potrebno logirati v soundcloud. Potrebujete brezplačni dostop do aplikacije SoundCloud. Zgoraj v desnem kotu najprej kliknite na gumb “Create Account” in se registrirajte. Nato lahko pritisnete …More –> download (kliknite na spodnjo sliko in boste videli)

Marjan Ogorevc,

bioteraptevt

5 thoughts on “Meditacija po čakrah”

  1. Marjan hvala! Meditacija se me je zelo dotaknila. Na vsaki sem opazil tudi ovire, ki me zadržujejo, da se ne morem še polno izraziti. Vse opažene sem nato odpustil. Na tretji in četrti so privrele solze in tekle po licih. Tudi pri višjih čakrah sem imel občutek širitve skozi vesolje. Na koncu meditacije pri vstopu skozi “vrata” v belo svetlobo me je prežel občutek blaženosti. Stanje, v katerem bi najraje kar ostal. Pri tretji – moč je bil prisoten strah, da ne bom s svojim delovanjem koga poškodoval, pri peti izraz samega sebe se je pojavil strah, da bom s svojim izrazom koga prizadel. Hvala za novo izkušnjo!

  2. Najlepsa hvala, dragi Marjan, krasna meditacija, spomni me tudi na nas Iz in mocne, prelepe trenutke, ki smo jih dozivljali skupaj 🙂 Mene osebno je teden karmicne diagnostike na Izu globoko spremenil in mi odprl siroka vrata v nova potovanja. Hvala, najlepsa hvala za vse, ogromno sem se naucila od tebe in z neznansko hvaleznostjo sprejemam vse, kar posiljas.
    Mocan objem iz Pariza, Masa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.